6 tips voor een goede offpage SEO (basis)

By | maart 17, 2015

Off page SEO blijft een belangrijke factor in zoekmachine optimalisatie. Met off page SEO kan je een groter bereik hebben, en wat belangrijker is: Google geeft er minder om wat jij zelf zegt, maar wat anderen over jou zeggen.

Het verkrijgen van links en referenties zal jouw credibiliteit verhogen bij zoekmachines, en ook het vertrouwen bij bezoekers. Er zijn bepaalde off page technieken die jou alvast een stap verder kunnen zetten in de SEO queeste:

1. Sociale Media en ORM: SERM beter gekend als Online Reputation management is de eerste stap die je zou moeten zetten. Probeer een ‘populair’ lid te worden van een grote sociale netwerksite zoals LinkedIn of Facebook. Het uitbreiden van jouw persoonlijke contacten en relaties zal ook bijdragen aan de promotie van jouw website of e-commerce.

2. Link Exchange: Linkuitwisseling met relevante websites zal de populariteit van jouw website verhogen. En zoekmachines tillen zwaar aan deze factor.

3. Contextuele links: Het verwerken van links in woorden dat verwijzen naar een ander artikel of pagina in jouw website.

4. Indienen van Artikels: Dit verloopt wel moeizamer dan andere zaken, maar zeker de moeite waard: Schrijf artikels en dien ze in bij populaire sites zoals Ezine. Op de manier kan je wel enkele deeplinks verkrijgen voor jouw website.

5. Forum posts en handtekeningen: Je kan ofwel zelf een online forum bouwen, of je aanlsuiten bij enkele goede fora. Als je er zelf één hebt kan je makkelijk jouw posts delen met jouw connecties op sociale netwerken, om zo de discussie op te wekken. Of je kan een degelijk antwoord geven op een reeds bestaande discussie op een bestaand forum. Vele fora laten toe om een handtekening te plaatsen in jouw profiel en bij elke post dat je plaatst. Deze links worden ook snel opgenomen door zoekmachines, en is goed voor SEO.

6. Blogging: Bloggen is ongetwijfeld één van de meest krachtige manieren om jouw bedrijf/website te promoten. Bouw een externe blog voor jouw bedrijf/website met goede unieke inhoud. Promoot jouw blog in blog directories, en zoekmachines. Ben je zelf niet zo goed in schrijven? Huur een copywriter!