De basis van goede SEO

By | augustus 31, 2016

Het ontwerpen en opzetten van een website is een eerste aspect, maar hierna is het natuurlijk nog niet klaar. Zo moet er op een goede manier worden omgesprongen met de vindbaarheid en de vriendelijk van een website. Dit website moet geoptimaliseerd worden voor zoekmachines. Dit noemen ze ook wel SEO (Search Engine Optimization). Wij zullen u hier uitleggen hoe u hier een goede basis voor kunt leggen en zodoende de vindbaarheid zal verbeteren.

Zoekwoorden zullen helpen

Bent u van plan om uw potentiële bezoekers en/of klanten te benaderen? Doen moet u natuurlijk weten hoe deze klanten u benaderen. Dit kunt u doen door een zoekwoord analyse uit te voeren via Google Analytics. Dit zorgt ervoor dat u weet hoe vaak en in welke periode van het jaar op welke zoekwoorden gezocht wordt. Wanneer u dit weet kunt u hierop inspelen en bepaalde zoekwoorden voor uw eigen site optimaliseren door hier linkbuilding op toe te passen.

Waarde van content

Content is één van de belangrijkste aspecten van SEO. Google heeft namelijk een systeem ontworpen dat alle teksten van een website worden doorgezocht en deze scant op de woorden op de site. Zo zullen titels en tussenkoppen van hogere waarde zijn voor dit systeem. Zorg er daarom voor dat u belangrijke zoekwoorden betrekt in kopteksten, zodat deze worden geïndexeerd door het systeem.
U moet er ook te allen tijde voor zorgen dat de content op uw site affiniteit heeft met de dienst of het product. Is dit zo? Dan weet Google dat het goed zit en zullen zij u van waarde voorzien.

Linkbuilding is belangrijk

Om meer waarde voor uw site te creëren moet u ervoor zorgen dat er op andere sites links staan naar uw site op de gewenste zoekwoorden. Zo kunt u bijvoorbeeld ‘branded’ links plaatsen, maar ook links met de plaatsingstekst waarop u gevonden wilt worden.