Veilige manier van linkbuilden

By | oktober 16, 2014

Bent u ook aan het zoeken naar veilige manieren van linkbuilden?

Linkbuilding zijn de manieren van werken die die het effect moeten gaan opleveren tot betere posities in de zoekresultaten van zoekmachines als Google, Bing en Yahoo. linkbuilden is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie. De term zoekmachine optimalisatie, ook wel Seo sem genoemd, bestaan uit twee onderdelen: On site optimalisatie en off-page optimaliseren.

Linkbuilden hoort bij de 2e onderdeel: off-page optimalisatie. Waar men op hoopt bij linkbuilden is om relevante en sterke links te bemachtigen op andere web pages. Doordat er een backlink geplaatst wordt op een kwalitatieve zal automatisch deze ‘link juice’ voor een groot deel door worden gegeven aan de internet site waar naar toe gelinkt wordt.

Linkbuilding kan op diverse werwijze worden gedaan. Vele methoden van linkbuilding worden gezien als linkspam door de verschillende zoekmachines. Het is dus erg slim dat hier op gelet wordt als men zelf linkbuilding gaat uitvoeren of dat u een bedrijf linkbuilding laat verzorgen. Yahoo is namelijk de laatste tijd bezig met het uitroeien van makkelijke manieren om hoger in de zoekmachine te komen en heeft daarom verschillende updates uitgevoerd. Het is daarom zeer aan te raden om altijd voor kwaliteit te gaan, inplaats van kwantiteit.

Je zult goed moeten bekijken of internet websites kwaliteit bezitten of ze schrijven over soortgelijke thema’s als jouw webpage en of een bepaalde zich niet bezig is met strafbare praktijken. Deze strafbare SEO methoden kunnen zijn: het plaatsen van spam links, On-page blackhat strategieeen, het linken naar slechte websites en illigale content.

Bij deze is het wel logisch dat linkbuilding niet erg eenvoudig is. Je moet kennis van zaken hebben en daarbij is technische know-how een pre. Goede linkbuilding methoden zijn er dus wel degelijk.

Zo kan men het profiel van links van soortgelijke websites onder de loep nemen. Zo kan men zien welke backlinks goed zijn.

Dan wordt er getracht om op dezelfde posities ook een url te krijgen. Deze methode van linkbuilding is zeer arbeidsintensief. Men is namelijk nooit zeker of dergelijke links wel geplaatst gaan worden, omdat de website beheerder van de daadwerkelijke webpage hier over gaat.

Deze methoden worden daarom ook vaak gecombineert met het plaatsen van berichten op sociale netwerken, bookmarks, aanmelden op direcotires, schrijven van blog comments of guest blogging. Bij guest blogging schrijft je een relevant bericht op een andere websites. Je wordt eigen uigenodigd om even op bezoek te komen!. Dit heeft 2 voordelen: Een site krijgt een kwalitatief goed nieuw artikel en diegene die het schrijft, krijgt een backlink er voor terug